suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea kodin- ja koulun kasvatustyötä sekä lapsen tunne-elämän kehitystä ja eettistä kasvua. Lisäksi toiminnan tavoitteena on tarjota lapsille monipuolista ja laadukasta tekemistä. Leikki on myös tärkeä osa iltapäivätoimintaa. Jälkkäri on sopiva yhdistelmä virkistystä ja lepoa, myös välipala kuuluu ohjelmaan.

Laukaan kunta järjestää perusopetuslain mukaista koululaisten iltapäivätoimintaa ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille. Iltapäivätoimintaa järjestetään myös erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille. Heidän kohdallaan iltapäivätoiminta voi jatkua koko perusopetusajan. Toimintaa järjestetään koulupäivinä koulujen tiloissa. Toimintaa on 3-5 tuntia päivässä klo 12–17 välisenä aikana.

Laukaan kunta järjestää iltapäivätoimintaa omana toimintana kirkonkylällä, Kuhaniemessä, Kuusassa, Valkolassa, Vehniällä, Vihtavuoressa, Vuonteella ja Äijälässä. Leppävedellä iltapäivätoiminnan tarjoaa Jyväskylän turvallinen iltapäivä ry. ja Lievestuoreella Lievestuoreen Setlementti ry.

Toimi näin

Laukaassa aamu- ja iltapäivätoiminnan tarvetta tiedustellaan huoltajilta kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Palvelua tarvitseville kunta postittaa hakemuksen. Sen palauttamisen jälkeen vanhempien kanssa tehdään sopimus aamu- ja iltapäivätoiminnasta, minkä jälkeen lapsi voi aloittaa Jälkkärin.

Lisätietoja perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnasta löydät verkkosivulta. Lisätietoja saat myös jälkkärikoordinaattorilta. Hänet löydät Kirkonkylän koulun B-rakennuksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Laukaassa aamu- ja iltapäivätoiminnan kuukausimaksu on 120 euroa, mikäli lapsi osallistuu toimintaan useammin kuin 12 kertaa kuukaudessa. Mikäli lapsi osallistuu toimintaan 1-12 päivänä kuukaudessa, on maksu 80 euroa.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021