suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Keitele
  • Julkinen palvelu

Keiteleen kunta järjestää yhteistyössä Keiteleen seurakunnan kanssa aamu- ja iltapäivätoimintaa. Toiminta noudattaa aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmaa sekä vuosittain henkilöstön laatimaa vuosisuunnitelmaa. Tavoitteena on tarjota toiminnassa mukana oleville turvallinen sekä virikkeellinen ympäristö ennen koulun alkua ja koulupäivän jälkeen.

Toiminnasta on mahdollisuus osallistua mak ...

Toimi näin

Hakuaikataulusta ilmoitetaan keväällä kunnan kotisivuilla sekä Wilmassa esiopetuksen ja 1. luokan oppilaiden huoltajille. Aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan Wilmassa. Jos huoltajat eivät halua tai eivät voi käyttää sähköistä hakua, hakulomakkeen saa tältä sivulta.

Toimintaan voi hakea myös kesken toimintakauden, mikäli ryhmässä on tilaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Valintakriteerit toimintaan ovat:

  • Oppilashuollollisin perustein
  • 1.-6. luokan erityisen tuen/ pidennetyssä oppivelvollisuudessa olevat oppilaat
  • Hakemusten saapumisjärjestyksessä

Lasten valinnasta toimintaan päättää sivistysjohtaja.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Keiteleen kunta

Palvelusta vastaa

Keiteleen kunta
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 1.11.2023