suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karstulan kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Karstula
  • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoiminnalla tarkoitetaan koululaisille arkipäivisin, aamulla ennen koulun alkamista ja kouluajan jälkeen järjestettyä toimintaa. Toiminta järjestetään kotiseututalo Kruukkilassa.

Ilttis on tarkoitettu pääasiassa 1-2 -luokkalaisille, mutta ryhmään otetaan myös vanhempia koululaisia ja esikoululaisia, jos tilaa riittää.

Lapset saavat aamulla aamupalan ja iltapäivän aikana välipalan. Aamu- ja iltapäivätoiminnan aikana lapset saavat mahdollisuuden leikkiä ja pelailla.

Toimi näin

Toimintaan voi ilmoittautua jo keväällä tai syksyllä koulun alkaessa. Hakulomake löytyy kunnan nettisivuilta https://karstula.fi/kasvatus-ja-koulutus/aamu-ja-iltapaivatoiminta/

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKarstulan kunta
Alue Karstula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Karstulan kunta
Päivitetty: 8.10.2020