suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kärsämäen kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Kärsämäki
  • Julkinen palvelu

Frosteruksen koulussa järjestetään maksullista aamu- ja iltapäivätoimintaa 1-2-luokkalaisille ja erityisoppilaille arkikoulupäivisin klo 6.30 -10 ja klo 13.00 – 17.00. Toiminta tapahtuu koulun lähellä olevassa Rekola-nimisessä rakennuksessa.

Saviselän koulussa aamu- ja iltapäivätoimintaa alustavasti klo 7:15-8:00 ja 12:00-15:00

Aamu- ja iltapäivätoiminta tarjoaa lapsille turvallisen ajanviettopaikan koulun jälkeen. Toiminta on ohjattua ja valvottua vapaa-aikaa turvallisten ja koulutettujen aikuisten seurassa. Toiminnan tavoitteina ovat:

  • taata lapsille turvallinen iltapäivä
  • tukea kodin ja koulun kasvatustyötä
  • tuottaa lapsille onnistumisen elämyksiä
  • tarjota mahdollisuus sosiaalisiin suhteisiin
  • tarjota virkistävää ja kehittävää tekemistä
  • antaa mahdollisuus lepoon

Kerhossa leikitään, liikutaan, ulkoillaan, retkeillään, askarrellaan, luetaan, levätään, tehdään läksyjä ja syödään koulun tarjoama välipala. Toiminnassa otetaan myös huomioon kerholaisten toiveet mahdollisuuksien mukaan.

Toimi näin

Ap/ ip –toimintaan haetaan sähköisesti Daisyssä.

Aamu ja iltapäivätoiminnan hoitoajat tulee ilmoittaa DaisyFamilyn kautta perjantaisin klo kymmeneen mennessä kahden viikon päähän ilmoituspäivästä. esimerkiksi viikon neljä hoitoajat tulee ilmoittaa viikon kaksi perjantaina.

DaisyFamilyn voi myös ladata kännykkään sovelluskaupasta.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat Rekolassa puh. 044-445 6873

Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat Saviselän koululla puh. 044-445 6923

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Aamupäivätoiminnasta peritään 20 euron kuukausimaksu läsnäolokerroista riippumatta. Iltapäivätoiminnasta peritään 60 euron kuukausimaksu lapsen ollessa mukana joka arkikoulupäivä. Lapsen ollessa toiminnassa 2-3 päivää viikossa maksua peritään 30 euroa/kk. Laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKärsämäen kunta
Palvelusta vastaaKärsämäen kunta
Alue Kärsämäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kärsämäen kunta
Päivitetty: 10.2.2022