suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juvan kunta

Perusopetuksen aamu-ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Juva
  • Julkinen palvelu

Juvalla perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään varmuudella Juvan kirkonkylän koululla (Kukkokoululla) sekä niillä kyläkouluilla, joihin tulee tarpeeksi ilmoittautumisia.

Toiminta-aika Kukkokoululla on klo 6.45 – 9.00 ja (12.00 )13.00– 17.00. Kyläkouluilla, joilla toimintaa päätetään järjestää, toiminta-aika on koulun päättymisestä klo 17.00 saakka.

Toimi näin

Toimintaan voit hakea lukuvuosittain erillisellä hakemuksella, joka löytyy Juvan kunnan verkkosivuilta. Palauta hakemus Juvan Kukkokoululle.

Toimintaa ei järjestetä syys-, joulu ja hiihtolomalla. Silloin, kun toimintaa ei ole, on esioppilailla mahdollisuus saada hoitopaikka päivähoidon puolelta. Tällöin huoltajien tulee olla hyvissä ajoin yhteydessä päivähoitotoimistoon, josta pitää hakea lapselle tilapäistä hoitopaikkaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Lisäksi Juvalla mukaan pääsevät myös esioppilaat, joilla on edelleen lakisääteinen oikeus päivähoitoon.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJuvan kunta
Palvelusta vastaaJuvan kunta
Alue Juva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juvan kunta
Päivitetty: 23.4.2021