suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jokioisten kunta

Perusopetuksen aamu-ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Jokioinen
  • Julkinen palvelu

Aamu- ja iltapäivätoiminnassa lapsilla on mahdollisuus ulkoiluun, liikuntaan, askarteluun, leikkiin, lepoon ja kotitehtävien tekoon.

Aamutoiminnassa lapsille tarjotaan aamupala ja Iltapäivätoiminnassa välipala.

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan keväällä kouluun ilmoittautumisen yhteydessä tai kesken lukuvuoden ottamalla yhteyttä Miinalla ap/ip-toiminnan koordinaattoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. - 2. vuosiluokan oppilaille ja kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Palvelun toteuttaa

Jokioisten kunta

Palvelusta vastaa

Jokioisten kunta
Tekstistä vastaa: Jokioisten kunta
Päivitetty: 4.2.2022