suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämijärven kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Jämijärvi
  • Julkinen palvelu

Jämijärven kunnassa aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään esiopetuksen tiloissa Tykkööllä.

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan erillisellä hakemuksella, joka on saatavissa Jämijärven kunnan nettisivuilta ja varhaiskasvatuksen toimipisteistä ( Pääskyn päiväkoti ja esiopetuksen toimipiste).

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Jämijärven kunnassa aamu- ja iltapäivätoiminta maksaa alle 10 pv/kk 40e/lapsi ja yli 10 pv/kk 80e/lapsi.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJämijärven kunta
Palvelusta vastaaJämijärven kunta
Alue Jämijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jämijärven kunta
Päivitetty: 1.6.2021