suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iin kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Ii
  • Julkinen palvelu

Iin kunta järjestää 1. ja 2. luokan koululaisille tarkoitettua aamu- ja iltapäivähoitoa klo 7-17 välisenä aikana. Toiminta on suunnattu koululaisille, jotka joutuisivat muutoin olemaan yksin kotona. Toiminta järjestetään koulujen lukuvuosikalenterin mukaan, eli toimintaa ei ole siis koululaisten loma-aikoina eikä kesällä. Huoltajat vastaavat kuljetuskustannuksista.

Toimi näin

Toimintaan haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakemuskaavakkeella. Hakuaika on pääsääntöisesti helmikuussa. Ryhmiin voi hakeutua myös toimintakauden aikana, jos ryhmissä on tilaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIin kunta
Palvelusta vastaaIin kunta
Alue Ii
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Iin kunta
Päivitetty: 19.10.2020