suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan kaupunki

Perusopetuksen aamu-ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Forssa
  • Julkinen palvelu

Kouluilla koulupäivän jälkeen järjestettävää toimintaa pääsääntöisesti 1.-2. -luokkalaisille sekä erityisoppilaille.

Toimi näin

Ilmoittaudu iltapäivätoimintaan hakemuksella, joka palautetaan koululle taikka kaupungintalolle. Hakemuksia saat kouluilta taikka kaupungin nettisivuilta.

Yksityiskohtaisempia tietoja kerhoista saat oman koulun rehtorilta, kerhonohjaajilta tai iltapäivätoiminnan koordinaattorilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Maksu on 50 € / toimintakuukausi.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan kaupunki
Palvelusta vastaaForssan kaupunki
Alue Forssa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan kaupunki
Päivitetty: 24.3.2022