suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hankasalmen kunta

Perhetyö

  • Palvelu
  • Hankasalmi
  • Julkinen palvelu

Perhetyö on keskustelua ja neuvontaa, joka tukee vanhemmuutta ja auttaa lapsiperheitä suoriutumaan arjestaan. Perhetyössä tuetaan perheiden elämänhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja käytännön lastenkasvatusta. Kunta vastaa perhetyöstä. Perhetyötä tehdään usein perheen kotona. Yhteistyötä voidaan tehdä perheen kanssa toimivien tahojen kanssa.

Toimi näin

Mikäli koet tarvitsevasi tukea vanhemmuuteen ja lasten kasvatukseen liittyvissä asioissa, voit olla yhteydessä omaan neuvolaan, päivähoitoon tai suoraan sosiaalityöntekijöihin tai perhetyöntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Perhetyö voi olla lyhytkestoista tai pitkäkestoista perheen tarpeista johtuen. Perheen kanssa tehdään palvelutarpeen arvio, jonka pohjalta sovitaan perhetyön sisällöstä ja kestosta sekä käyntimääristä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perhetyö on keskustelua ja neuvontaa, joka tukee vanhemmuutta ja auttaa perheitä suoriutumaan arjestaan. Perhetyössä tuetaan perheiden elämänhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja käytännön lastenkasvatusta.

Kunta vastaa perhetyöstä. Perhetyötä voidaan tehdä perheen kotona tai kunnan tiloissa. Se voidaan järjestää neuvolan, varhaiskasvatuksen, koulun tai perhekeskuksen yhteydessä.

Perhetyö on kaikkien perheiden ulottuvilla. Tarvittaessa työntekijät ohjaavat perheen muiden palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHankasalmen kunta
Palvelusta vastaaHankasalmen kunta
Alue Hankasalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hankasalmen kunta
Päivitetty: 20.12.2021