suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun hyvinvointialue

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonta

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhesuunnitteluneuvonnan perustehtävä on seksuaaliterveyden edistäminen, ehkäisytietouden antaminen ja sopivan ehkäisyn löytäminen sitä tarvitseville asiakkaille.

Asiakasta tuetaan ja ohjataan vastuulliseen seksuaalikäyttäytymiseen.

Perhesuunnitteluneuvonta on tarkoitettu kaikille hedelmällisessä iässä oleville asiakkaille. Vastaanotolla neuvotaan ehkäisyn valinnassa ja raskauden suunnittelussa ...

Toimi näin

Eh­käi­sy- ja per­he­suun­nit­te­lu­neu­vo­lan ter­vey­den­hoi­ta­jaan voit ol­la yh­tey­des­sä Oma­so­ten kaut­ta tai pu­he­li­mit­se. Eh­käi­sya­siois­sa kou­lu­lai­set ja opis­ke­li­jat voi­vat ol­la yh­tey­des­sä myös oman op­pi­lai­tok­sen­sa ter­vey­den­hoi­ta­jaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Palvelun toteuttaa

Kainuun hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kainuun hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kainuun hyvinvointialue
Päivitetty: 26.10.2022