suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoito on kodinomaista, pienissä noin neljän lapsen ryhmissä toteutettavaa varhaiskasvatusta, jossa hoito järjestetään perhepäivähoitajan kodissa.

Tohmajärven kunnassa toimii useita omassa kodissaan työskenteleviä perhepäivähoitajia eri puolilla kuntaa. Tohmajärvellä järjestetään vain kunnallista perhepäivähoitoa, yksityistä perhepäivähoitoa ei ole tarjolla. Toiminta perustuu valtakunnall ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon aloittamista. Paikan voi saada kahdessa viikossa hakemuksen jättämisestä, jos lapsen huoltaja saa äkillisesti työ- tai opiskelupaikan.

Hae perhepäivähoitoa ensisijaisesti sähköisesti eDaisy-ohjelmassa. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sähköisen hakemuksen tekemiseen, voit myös tulostaa paperisen hakemuksen Tohmajärven varhaiskasvatuksen kotisivuilta. Paperisia hakemuksia saat myös varhaiskasvatuksen toimistosta. Palauta paperinen hakemus varhaiskasvatuksen toimistoon tai varhaiskasvatuksen päällikölle.

Tee varhaiskasvatushakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Tohmajärvelle tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita, vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa hakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan hoitopaikkaa.

Tee jokaisesta lapsesta erillinen hakemus.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen hoitopaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen hoitopaikkaan, uutta varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys varhaiskasvatuksen toimistoon tai varhaiskasvatuksen päällikköön.

Kun lapsellesi järjestyy perhepäivähoitopaikka, saat siitä päätöksen eDaisyyn. Päätöksen saatuasi toimita tuloselvitys varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittämistä varten viimeistään kahden kuukauden kuluessa hoidon aloittamisesta. Tuloselvityksen voit tehdä sähköisesti eDaisy-palvelussa. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä määräaikaan mennessä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Koska laskutus perustuu hoitotunteihin, arvioi lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa jo hakemusta tehdessäsi.

Kenelle ja millä ehdoin

Perhepäivähoito on suunnattu alle viisivuotiaille, keskimäärin päiväkotiin siirrytään kolmen ja neljän ikävuoden välillä.

Tohmajärven kunnan järjestämään varhaiskasvatukseen on oikeus lapsilla, jotka asuvat kunnan alueella eivätkä ole vielä oppivelvollisia.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Perhepäivähoitajalla voi olla hoidossa enintään neljä alle kouluikäistä lasta hoitajan omat lapset mukaan lukien. Viidentenä lapsena ryhmässä voi olla puolipäivähoitoa tarvitseva esikoululainen tai koululainen.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Tohmajärven kunta

Palvelusta vastaa

Tohmajärven kunta
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 15.10.2021