suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vesilahden kunta

Perhepäivähoito esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Vesilahti
  • Julkinen palvelu

Kouluvuoden lomien aikana esioppilaalla on oikeus hakea varhaiskasvatusta.

Toimi näin

Hae perhepäivähoitoon neljä kuukautta ennen aamu- ja/tai iltapäivähoidon aloittamista. Tee erillinen sähköinen hakemus varhaiskasvatukseen hakevasta lapsesta. Jos haet lapsellesi ainoastaan aamuhoitoa, valitse palveluntarvevalikosta aamuhoito. Jos taas lapsesi tarvitsee esiopetuksen lisäksi aamu- ja/tai iltapäivähoitoa, valitse palvelutarvevalikosta sopiva tuntimäärä. Pelkässä aamuhoidossa on kiinteä kuukausimaksu. Mikäli lapsesi tarvitsee aamu- ja/tai iltapäivähoitoa, toimita tuloselvitykset varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittämistä varten viimeistään ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Mikäli et toimita tuloselvityksiä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu kunnes tulotiedot toimitetaan. Tulotiedot voi toimittaa sähköisesti varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu laskutetaan jälkikäteen seuraavan kuukauden aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Esioppilaalla on oikeus saada esiopetuksen lisäksi aamu- ja/tai iltapäivähoitoa perhepäivähoidossa, mikäli esioppilaan vanhemmat tai muut huoltajat työskentelevät kokoaikaisesti taikka opiskelevat, toimivat yrittäjinä tai ovat omassa työssään päätoimisesti.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta perhepäivähoito on maksullista.

Aamuhoidon kiinteä maksu on 40 e/kk. Hoitoaikaperusteisen maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus. Päiväkotihoidosta peritään huoltajien tuloihin ja hoitoaikaan perustuva asiakasmaksu. 0-90 h/kk => 50 % kokoaikaisesta maksusta 91-120 h/kk => 70 % 121-140 h/kk => 80 % 141-155 h/kk => 85% 156-170 h/kk => 90 % 171 h/kk => 100% Maksimituloilla korkein 100 %:n maksu on 289 e/kk

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Perhepäivähoidossa olevat esikoululaiset siirtyvät saatettuina perhepäivähoitoon esiopetuksen jälkeen. Perhepäivähoitajilla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäivien ajaksi hoitoon sen lisäksi, että hän hoitaa enintään neljää lasta kokopäiväisesti.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVesilahden kunta
Palvelusta vastaaVesilahden kunta
Alue Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vesilahden kunta
Päivitetty: 26.8.2019