suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Perhepäivähoito esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Lapsesi voi saada esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta perhepäivähoidossa.

Mikäli esiopetusikäinen lapsesi tarvitsee maksuttoman esiopetuksen lisäksi täydentävää päivähoitoa, voit hakea sitä esiopetukseen hakemisen yhteydessä tai myöhemmin esiopetuksen aikana.

Toimi näin

Ilmoita lapsesi ensin esiopetukseen ja hae sen lisäksi perhepäivähoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella.

Lisätietoja voit kysyä varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta soittamalla tai sähköpostitse osoitteesta varhaiskasvatus@ouka.fi sekä katsoa linkistä "Lisätietoja päivähoitopaikan hakemisesta".

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsella on oikeus esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatukseen silloin, kun lapsen molemmat huoltajat työskentelevät kokoaikaisesti,opiskelevat päätoimisesti tai ovat yrittäjiä.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta perhepäivähoito on maksullista.

Jos perheesi tarvitsee esiopetuksen lisäksi päivähoitoa, peritään osapäivähoidon (päivittäinen alle 5 tuntia kestävä päivähoito) mukainen maksu, joka on 60 % perheellesi määritellystä kokopäivähoidon maksusta. Maksuton esiopetus otetaan huomioon päivähoitomaksuissa siten, että päivähoitomaksuna peritään 60 % kokopäivähoidon maksusta. Jos esiopetusikäinen lapsesi tarvitsee kokopäivähoitoa syys-, joulu- ja talvilomien aikana sekä kesäaikana, maksuna peritään kokopäivähoidon mukainen maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Perhepäivähoidossa olevat esikoululaiset siirtyvät saatettuina perhepäivähoitoon esiopetuksen jälkeen. Perhepäivähoitajilla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäivien ajaksi hoitoon sen lisäksi, että hän hoitaa enintään neljää lasta kokopäiväisesti.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 5.8.2020