suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Perhepäivähoito esiopetusikäisille

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Nurmeksen kaupunki
Alue: Nurmes
Palvelun kieli: suomi

Esiopetusta annetaan 18,5 tuntia viikossa. Perhepäivähoidossa olevat esikoululaiset siirtyvät saatettuina perhepäivähoitoon esiopetuksen jälkeen. Perhepäivähoitajalla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäivien ajaksi hoitoon sen lisäksi, että hän hoitaa enintään neljää lasta kokopäiväisesti.

Esiopetusikäisen lapsen varhaiskasvatus voi olla joko kokoaikaista (vähintään 35 tuntia viikossa, enintään 10 tuntia vuorokaudessa) tai osa-aikaista (alle 35 tuntia viikossa).


Toimi näin

Tee sähköinen hakemus varhaiskasvatuspalveluihin viimeistään 4 kk ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan. Voit täyttää hakemuksen myös kaupungin asiointipisteissä. Hakemus on voimassa koulun alkamiseen asti. Tee erikseen hakemus jokaisesta esiopetuksen lisäksi perhepäivähoitoa tarvitsevasta lapsesta. Jos lapsellasi on jo kunnallinen hoitopaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen hoitopaikkaan, uutta hakemusta varhaiskasvatuspalveluihin ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys nykyisen varhaiskasvatuspaikan johtajaan tai perhepäivähoidon ohjaajaan.

Toimita tuloselvitykset varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittelyä varten viimeistään ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetuksen lisäksi tarvittavasta varhaiskasvatuksesta peritään kuukausimaksu. Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja huoltajien valitsema, ennalta sovittu ja ilmoitettu lapsen keskimääräinen viikoittainen varhaiskasvatusaika.


Palvelun toteuttaa: 
Nurmeksen kaupunki