suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lempäälän kunta

Perheneuvolan palvelut

  • Palvelu
  • Lempäälä
  • Julkinen palvelu

Perheneuvola palvelee lempääläisiä perheitä, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia ja nuoria. Se auttaa lapsen ja nuoren kehitykseen, käyttäytymiseen tai tunne-elämään liittyvissä pulmissa sekä parisuhteen ongelmatilanteissa. Perheneuvola järjestää myös lempääläläisten lasten, nuorten ja aikuisten puheterapiapalvelut.

Lempäälän perheneuvolassa etsitään yhdessä ratkaisuja huolenaiheisiin. Työmuotojamme ovat arviointi, lapsen, nuoren ja perheen tutkimukset ja hoito, erilaiset terapiat, perhe- ja parisuhdeasioiden hoito sekä perheasiainsovittelu. Palvelu ja mahdollinen viranomaisyhteistyö suunnitellaan ja sovitaan perheen kanssa. Perheneuvolan työntekijät toimivat eri työryhmissä ja antavat konsultaatioapua lasten, nuorten ja perheitä koskevissa asioissa. Palvelut ovat luottamuksellisia. Lisätietoa perheneuvolan verkkosivulta.

Toimi näin

Lue lisätietoa Lempäälän kunnan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia ja sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLempäälän kunta
Palvelusta vastaaLempäälän kunta
Alue Lempäälä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lempäälän kunta
Päivitetty: 25.5.2020