suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Perheneuvola

  • Palvelu
  • 11 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perheneuvola palvelee lapsiperheitä vanhemmuuteen ja lapsen psyykkiseen kehitykseen liittyvissä kysymyksissä sekä perheen vuorovaikutusongelmissa.

Voit olla perheneuvolaan yhteydessä, kun:

  • perheenjäsenten välillä on vuorovaikutuspulmia tai ristiriitoja
  • haluat tukea vanhemmuuteen ja lapsesi kasvattamiseen
  • olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, mielialasta, sosiaalisesta selviytymisestä ...

Toimi näin

Perheneuvolaan et tarvitse lähetettä, voit ohjautua asiakkaaksi soittamalla asuinkunnastasi riippuen lapsiperheiden palveluohjaukseen tai perheneuvolan puhelinasiointiin puhelinaikoina.

Mikäli olet jo asiakkaana palvelussa, ota ensisijaisesti yhteyttä omaan työntekijääsi.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Palvelun toteuttaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Päivitetty: 14.8.2023