suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Perhekuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon tukitoimi, jossa lapsellesi ja perheellesi annetaan tehostettua tukea. Perhekuntoutus toteutuu pääsääntöisesti laitoksessa tapahtuvana ympärivuorokautisena tai päivämuotoisena kuntoutuksena.

Perhekuntoutuksessa tarjotaan kuntouttavaa toimintaa koko perheelle suunnitellusti ja tavoitteellisesti. Sen tavoitteena on lapsen kasvuolosuhteiden turvaaminen, v ...

Toimi näin

Ota yhteyttä oman alueesi lapsiperheiden sosiaalityöntekijään tai oma työntekijääsi perhekuntoutusarvion saamiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Ennen avohuollon tukitoimia ja perhekuntoutuksen aloitusta tehdään perheen palvelutarpeen arviointi sosiaalityöntekijöiden toimesta. Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon tukitoimi ja siitä päättää lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä. Perhekuntoutukseen voi siten päästä vain sosiaalityöntekijän päätöksellä.

Tausta ja lainsäädäntö

Perheesi saa perhekuntoutuksessa tukea arjessa selviytymiseen ja perheenjäsenten vuorovaikutussuhteisiin. Sosiaalityöntekijä auttaa perhettäsi esimerkiksi luomaan toimivan päivärytmin sekä huolehtimaan ruoanvalmistuksesta ja muista kodin tehtävistä. Hän opastaa ja tukee vanhempia lastenkasvatuksessa, talouden hallinnassa ja perheen tulevaisuuden suunnittelussa.

Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon ja laitoshoidon tukitoimi. Kuntoutus on suunnitelmallista toimintaa, jonka tarkoitus on tukea vanhempia kasvatustehtävässä, vahvistaa perheen omia voimavaroja ja taata lapsille turvallinen kasvuympäristö.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 5.5.2023