suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Perheasioiden sovittelu

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perheasioiden sovitteluun on mahdollista hakeutua mikäli avio- tai avopuolisot miettivät eroa tai pohtivat eron jälkeistä tilannetta. Sovittelun avulla halutaan helpottaa perheen elämää riippumatta siitä, päätyvätkö puolisot eroon. Sovittelussa kiinnitetään erityistä huomiota lasten asemaan ja tilanteeseen perheessä sekä siihen, että lapset voivat säilyttää hyvät suhteet kumpaankin vanhempaansa my ...

Toimi näin

Varatkaa aika perheneuvolaan perheasioiden sovitteluun puhelimitse tai sähköisen ajanvarauksen kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hyvinvointialueen perheoikeudelliset palvelut vastaavat perheasioiden sovittelusta.

Palvelu on tarkoitettu eronneille tai erillään asuville lapsiperheiden vanhemmille. Sovittelu edellyttää molempien halukkuutta selvitellä asioita.

Tausta ja lainsäädäntö

Voitte pariskuntana hakeutua perheasiain sovitteluun ristiriitatilanteissa, eroa harkitessanne tai siitä jo päätettyänne. Sovittelua voidaan käyttää myös eron jälkeen esimerkiksi lapsiin liittyvien erimielisyyksien selvittämiseksi.

Jos elät avioliitossa, avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, sinulla ja perheelläsi on oikeus päästä sovitteluun. Sovitteluun osallistuminen on luottamuksellista ja vapaaehtoista.

Sovittelijat ovat perheneuvontaan, perheoikeuteen tai lastensuojeluun perehtyneitä henkilöitä, joilla on lupa toimen harjoittamiseen. Perheasioiden sovittelua järjestää sosiaalitoimi itsenäisesti tai yhteistyössä esimerkiksi yhdistysten, yritysten, säätiöiden tai muiden ammattitaitoisten toimijoiden kanssa.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 30.5.2023