suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hankasalmen kunta

Perheasioiden sovittelu

  • Palvelu
  • Hankasalmi
  • Julkinen palvelu

Perheasioiden sovittelusta säädetään avioliittolain 5 luvussa ja sosiaalihuoltolain 17 §:ssä. Avioliittolain mukaan perheessä esiintyvät ristiriidat ja oikeudelliset asiat on ensi sijassa pyrittävä ratkaisemaan perheenjäsenten keskinäisissä neuvotteluissa ja sopimuksella.

Avioliittolaki 5 luku (Finlex)

Sosiaalihuoltolaki 14 § (Finlex)

Perheasioiden sovittelijat antavat pyynnöstä apua ja tukea silloin, kun perheessä esiintyy ristiriitoja. Sovittelu on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhemmat miettivät eron mahdollisuutta. Sovitteluun voi hakeutua myös perhe, jossa vanhemmat ovat jo eronneet ja perhe pyrkii sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen.

Toimi näin

Perheasiainsovittelupalveluja antavat siihen koulutetut sovittelijat. Palvelu on tarkoitettu eropäätöksen tehneille vanhemmille avuksi ja tueksi lasten asioista sopimiseen eron yhteydessä.

Perheasiainsovittelupalvelua tarjoaa Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus

Käyntiosoite: Kilpisenkatu 4, 2. krs, 40100 Jyväskylä

Ajanvaraus: tiistai, keskiviikko, perjantai klo 12-14.30, p. (014) 334 7800.

Palvelemme asiakkaita Jyväskylän toimipisteen lisäksi Hankasalmen, Jämsän, Keuruun, Saarijärven, Viitasaaren ja Äänekosken sivuvastaanottopisteissä.

Vastaanotto on klo 8-16, yksilöneuvottelu kestää 45 min ja parineuvottelu 75 min. Keskimäärin tapaamisia on viisi. Odotusaika ensimmäiseen neuvotteluun vaihtelee varaustilanteen mukaan.

On hyvä, jos pariskunnat voivat tulla perheneuvontaan yhdessä kumppanin kanssa. Tarvittaessa neuvotteluissa voi käydä myös yksin tai koko perheenä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHankasalmen kunta
Alue Hankasalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hankasalmen kunta
Päivitetty: 20.12.2019