suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Puolustusvoimat

Palveluksen aloittamisajan tai -paikan muutos

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Varusmiespalvelus on suositeltavaa aloittaa mahdollisimman pian koulun päättämisen jälkeen ennen perheen perustamista, pitkäaikaisten opintojen aloittamista, ulkomaille muuttamista tai ryhtymistä itsenäiseksi yrittäjäksi. Vanhempana suoritettu varusmiespalvelus koetaan usein rasittavana mm. taloudellisten tai perhehuolien vuoksi.

Jos sinulle syntyy pakottava tarve muuttaa saapumiserääsi tai jouk ...

Toimi näin

Hakemus liitteineen voidaan jättää postitse tai sähköisesti. Hakemus voi olla vapaamuotoinen, mutta suositellaan käytettävän puolustusvoimien hakemusta. Hakemus on perusteltava ja liitettävä mukaan todiste ajankohdan siirron tarpeellisuudesta, kuten oppilaitoksen antama selvitys opiskelun vaatimasta ajasta. Toimita hakemus liitteineen omaan aluetoimistoosi.

Hakemus on tehtävä hyvissä ajoin ennen palveluksen aloittamista. Pelkkä hakemuksen jättäminen ei riitä syyksi palveluksesta poisjäämiseen.

Hakemuksissa käytettäviä lomakkeita ja lisätietoja saa aluetoimistoista, puolustusvoimien Internet-sivuilta sekä kutsuntapaikoilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluksen aloittamisajankohtaa voidaan hakemuksesta muuttaa asevelvolliselle, jolle se katsotaan erittäin tarpeelliseksi

- ammattiin valmistautumista tai opiskelua varten,

- taloudellisten olojen järjestämistä varten,

- näihin verrattavista muista erityisistä henkilökohtaisista syistä.

Palveluspaikkaa voidaan hakemuksella muuttaa, jos se on asevelvolliselle erittäin tarpeellista erityisen henkilökohtaisen syyn vuoksi.

Palvelun toteuttaa

Puolustusvoimat

Palvelusta vastaa

Puolustusvoimat
Tekstistä vastaa: Puolustusvoimat
Päivitetty: 27.9.2023