suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikaisten kunta

Palotarkastus

  • Palvelu
  • Siikainen
  • Julkinen palvelu

Palotarkastuksessa palotarkastaja neuvoo ja opastaa paloturvallisuusasioissa käyden kohteen edustajan kanssa läpi kohteen turvallisuusasiat.

Palotarkastuksessa valvotaan, että rakennus tai rakennelma, sen ympäristö ja muut olosuhteet tarkastuskohteessa ovat turvalliset. Lisäksi varmistetaan, että kiinteistön omistaja tai haltija on varautunut onnettomuuksien ehkäisyyn, vahinkojen torjuntaan ja väestönsuojeluun määräyksissä vaaditulla tavalla.

Palotarkastuksia tehdään aina määrävälein kohteen koosta ja toiminnasta riippuen. Pelastuslaitoksen valvontasuunnitelmassa määritellään tarkastusvälit, jolloin palotarkastaja on yhteydessä kohteeseen. Voit myös pyytää alueesi palotarkastajan paikalle puhelimitse.

Palotarkastuksia on seuraavanlaisia :

Yleinen palotarkastus, joka tehdään säännöllisin väliajoin. Pelastuslaitokselta ollaan yleensä yhteydessä kohteeseen.

Erityinen palotarkastus, joka tehdään uudiskohteisiin. Asiakkaan tulee pyytää palotarkastaja paikalle.

Jälkitarkastus, jolla valvotaan, että puutteet tulee korjattua.

Ylimääräinen palotarkastus, jolloin asiakas voi halutessaan pyytää palotarkastajaa paikalle. Esimerkiksi yleisötapahtumiin ja tilapäismajoituksiin tehdään ylimääräisiä palotarkastuksia.

Omavalvonnassa asukas tekee itse oman kotinsa palotarkastuksen.

Toimi näin

Päästä palotarkastuksen tekijä kaikkiin tarkastettaviin tiloihin ja kohteisiin. Esitä tarkastajalle kaikki tarvittavat asiakirjat.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Palotarkastuksia tekee pelastusviranomainen. Palotarkastaja antaa tarkastuskäynnin yhteydessä paloturvallisuudesta ohjeita ja neuvoja, ja tarkastuksesta laaditaan pöytäkirja.

Kiinteistön omistajan, haltijan tai toiminnanharjoittajan on pyynnöstä toimitettava viranomaiselle pelastussuunnitelma ja muita tietoja rakennuksen palo- ja poistumisturvallisuudesta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiikaisten kunta
Palvelusta vastaaSiikaisten kunta
Alue Siikainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siikaisten kunta
Päivitetty: 1.6.2021