suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maskun kunta

Palotarkastus Maskun kunnassa

  • Palvelu
  • Masku
  • Julkinen palvelu

Asiointikanava ohjaa kunnan kotisivuille josta löytyy tietoja palotarkastuksesta. Palvelun tuottaa Varsinais-Suomen Pelastuslaitos.

Oma palotarkastus

Asuinrakennusten omapalotarkastuksien tarkoituksena on auttaa rakennusten omistajia ja haltioita arvioimaan itse asuinrakennustensa turvallisuustasoa. Tutustumalla omaan kiinteistöön opitaan tunnistamaan oman asumisen vaaratilanteita ja riskejä. Tämä auttaa ehkäisemään onnettomuuksia ja parantamaan arjen turvallisuutta.

Tarkastusvuorossa olevat ovat velvollisia tekemään oma palotarkastuksen

Pelastuslaitos lähettää tarkastusvuorossa oleville kiinteistöille omapalotarkastuskirjeen, joka sisältää ohjeet omapalotarkastuslomakkeen palauttamiseen sähköisesti. Kirjeen mukana lähetetään asuinrakennusten paloturvallisuusopas, mistä löytyy kattava läpileikkaus kodin turvallisuuden parantamisesta. Omapalotarkastukseen liittyvä ohjeistusmateriaali on saatavilla myös pelastuslaitoksen verkkosivuilla.

Toimi näin

Päästä palotarkastuksen tekijä kaikkiin tarkastettaviin tiloihin ja kohteisiin. Esitä tarkastajalle kaikki tarvittavat asiakirjat.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Palotarkastuksia tekee pelastusviranomainen. Palotarkastaja antaa tarkastuskäynnin yhteydessä paloturvallisuudesta ohjeita ja neuvoja, ja tarkastuksesta laaditaan pöytäkirja.

Kiinteistön omistajan, haltijan tai toiminnanharjoittajan on pyynnöstä toimitettava viranomaiselle pelastussuunnitelma ja muita tietoja rakennuksen palo- ja poistumisturvallisuudesta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVarsinais-Suomen pelastuslaitos
Muut vastuuorganisaatiotVarsinais-Suomen pelastuslaitos
Palvelusta vastaaMaskun kunta
Alue Masku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Maskun kunta
Päivitetty: 1.10.2021