suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Palkkatuki työnhaun apuna

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto tai kuntakokeilu voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkakustannuksiin ja korvauksena työnohjaukseen käytetystä ajasta.

Sinulle palkkatuki on mahdollisuus saada sellaistakin työtä, johon ammatillinen osaamisesi ei täysin riitä tai sinulla on tehtävissä selviytymiseen vaikuttava vamma tai sairaus. Palkkatuettu työ on aina normaali ty ...

Toimi näin

Kun olet ilmoittautunut TE-palveluihin työnhakijaksi, arvioit ja sovit yhdessä TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijan kanssa, voidaanko työllistymistäsi tukea työnantajalle myönnettävällä palkkatuella. Mahdollisuus palkkatuettuun työhön kirjataan työllistymissuunnitelmaasi.

Jos tarvitset työnhakusi tueksi työnantajalle näytettävän todistuksen palkkatukimahdollisuudesta, sinun on mahdollista saada käyttöösi palkkatukikortti. Kortti on voimassa kolme kuukautta kerrallaan.

Hae itse aktiivisesti työtä. Ota yhteyttä kiinnostaviin työnantajiin ja hae avoimiin työpaikkoihin. Muista mainita työnantajalle, että palkkaamiseesi on mahdollista saada palkkatukea.

Jos saat työpaikan, pyydä työnantajaa ottamaan yhteyttä TE-toimistoon tai kuntakokeiluun ja jättämään palkkatukihakemuksen hyvissä ajoin ennen työsuhteesi alkamista. Työsuhteesi voi alkaa vasta sen jälkeen, kun TE-toimisto tai kuntakokeilu on myöntänyt palkkatuen työnantajalle.

Myös TE-toimisto tai kuntakokeilu voi tarjota sinulle palkkatuettua työtä.

Kenelle ja millä ehdoin

Työnantajan on mahdollista saada palkkatukea vain työttömän TE-palveluihin työnhakijaksi ilmoittautuneen henkilön palkkaamiseen.

TE-toimisto tai kuntakokeilu voi myöntää palkkatukea palkkakustannuksiisi, jos

  • se auttaa työllistymistäsi,
  • siitä on sovittu työllistymissuunnitelmassasi,
  • työnantaja ja työsuhteesi täyttävät palkkatuen myöntämiseen vaadittavat edellytykset ja
  • TE-palveluilla on käytettävissään tarvittavat määrärahat.

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Varsinais-Suomen TE-toimisto, Pohjanmaan TE-toimisto, Hämeen TE-toimisto, Pohjois-Savon TE-toimisto, Satakunnan TE-toimisto, Kainuun TE-toimisto, Pirkanmaan TE-toimisto, Etelä-Savon TE-toimisto, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Lapin TE-toimisto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Uudenmaan TE-toimisto, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Keski-Suomen TE-toimisto

Palvelusta vastaa

TE-toimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 20.3.2024