suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keusote

Päivätoiminta vammaisille

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Vaikeavammaisten päivätoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla on vamman tai sairauden vuoksi erittäin vaikea toimintarajoite. Vammaisten henkilöiden päivätoiminta on kodin ulkopuolella järjestettyä, itsenäisessä elämässä selviytymistä tukevaa ja sosiaalista vuorovaikutusta edistävää toimintaa.

Sinulla on oikeus päivätoimintaan enintään viitenä päivänä viikossa. Voit saada päivätoimintaa myös vähemmän, kuin viitenä päivänä viikossa, mikäli voit osallistua osa-aikaisesti työtoimintaan tai tarve päivätoiminnalle on sinusta lähtevistä syistä vähäisempi.

Toimi näin

Voit hakea vammaispalvelulain mukaista päivätoimintaa vammaispalveluhakemuksella ja toimittaa hakemuksen kotikuntasi perusteella oikeaan toimipisteeseen. Voit myös tuoda palvelun tarpeesi esille palvelutarpeen arvioinnin tai palvelusuunnitelman päivittämisen yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea vaikeavammaisten päivätoimintaa, jos pitkäaikainen vammasi tai sairautesi on aiheuttanut sinulle erittäin vaikean toimintarajoitteen myötä työkyvyttömyyden. Lisäksi edellytyksenä on, että sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta ei ole sairauden vuoksi soveltuva palvelu ja toimeentulona on pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnetyt etuudet.

Palvelu on maksuton.

Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta ja siellä tapahtuva ohjaus ovat sinulle maksuttomia. Sinulta peritään ateriamaksu toimintapäivien aikana syödyistä aterioista. Ateriamaksut määritellään vuosittain sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen määrittämisen yhteydessä. Kuljetuksista päivätoimintaan maksat omavastuuosuuden julkisen liikenteen maksujen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeusote
Palvelusta vastaaKeusote
Alue Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keusote
Päivitetty: 26.10.2021