suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Savonlinnan kaupunki

Päiväkotiruokailu

  • Palvelu
  • Savonlinna
  • Julkinen palvelu

Ruokapalvelujen toimintaa ohjaavat ravitsemukselliset, hygieeniset ja palvelun laatutavoitteet, jotka on määritelty ravitsemussuosituksissa, omavalvonta- ja muissa kehittämissuunnitelmissa.

Päiväkodeissa on käytössä kahdeksan viikon kiertävä runkoruokalista, jota uudistetaan vuosittain mm. asiakkailta saadun palautteen pohjalta. Lisäksi ruokapalvelun kaikissa toimipisteissä vietetään yhtenäisiä teemapäiviä ja -viikkoja sekä ruokaperinteeseen kuuluvia juhlapyhiä.

Kaikkien päiväkotien viikoittainen lounaslista julkaistaan paikallislehdissä ja päiväkotien kotisivuilla (linkki). Lisäksi päiväkodeissa on esillä päiväkodin oma tarkennettu lounasruokalista sekä päiväkotien kahdeksan viikon lista, mistä näkee myös päiväkodissa tarjottavat aamu- ja välipalat sekä vuorohoitokodeissa tarjottavat päivälliset.

Ruokapalvelut valmistaa kaikki lasten tarvitsemat lääkärintodistukseen perustuvat erityisruokavaliot sekä uskonnollisista tai eettisistä syistä rajoitetut ruokavaliot.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSavonlinnan kaupunki
Palvelun toteuttaaSavonlinnan kaupunki
Alue Savonlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Savonlinnan kaupunki
Päivitetty: 28.11.2019