suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Päiväkotiruokailu

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Päiväkotiruokailu

Päiväkotien ruokapalvelun tuottaja on Kymijoen Ravintopalvelut Oy, joka noudattaa voimassa olevia ravitsemussuosituksia. Suositusten toteutuminen varmistetaan oikeanlaisilla tuotevalinnoilla, huolellisesti suunnitelluilla ateriakokonaisuuksilla ja ruokalistoilla sekä ravintoainelaskelmilla.

Päiväkotiruokailun tavoitteena on edistää lasten terveyttä ja kasvua. Toiminnassa huomioidaan erityisesti kasvatukselliset, terveydelliset ja elämykselliset tavoitteet. Ruokailun tulee olla virkistävä ja miellyttävä yhdessäolon hetki kaikille ruokailuhetkeen osallistuville.

Erityisruokavalio

Päiväkotiruokailussa huomioidaan erityisruokavaliot. Erityisruokavalion edellytyksenä on terveydellinen syy, tai eettisiin valintoihin, tai uskontoon liittyvä syy. Lapsen tulee noudattaa kyseistä ruokavaliota myös kotona. Huomioitavaa on, että terveydellisestä syystä tarvittava erityisruokavalio tulee olla lääkärin toteama. Mikäli näin ei ole, huoltajien on otettava yhteyttä neuvolaan. Eettisiin valintoihin, tai uskontoon liittyvissä ruokavalinnoissa lapselle voidaan tarjota kasvisruokavalio tai sianlihaton ruokavalio.

Toimi näin

Mikäli lapsella on jokin erityisruokavalio, täytä eritysruokavaliolomake huolellisesti ja palauta se päiväkotiin. Mikäli erityisruokavalion tarve on loppunut, ei lomaketta tarvitse palauttaa. Saat lomakkeen omasta päiväkodista. Se löytyy myös Kymijoen Ravintopalveluiden verkkosivuilta. Tarvitset lomakkeen liitteeksi lääkärintodistuksen, silloin kun perusteena ovat terveydelliset syyt.

Lisätietoja saat tarvittaessa omasta päiväkodista.

Kenelle ja millä ehdoin

Erityisruokavalion edellytyksenä on, että lapsi noudattaa kyseistä ruokavaliota myös kotona.

Palvelu on maksuton.

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymijoen Ravintopalvelut Oy
Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 3.3.2022