suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Päiväkotiruokailu

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Päiväkotiruokailu

Päiväkotien ruokapalvelun tuottaja on Kymijoen Ravintopalvelut Oy, joka noudattaa voimassa olevia ravitsemussuosituksia. Suositusten toteutuminen varmistetaan oikeanlaisilla tuotevalinnoilla, huolellisesti suunnitelluilla ateriakokonaisuuksilla ja ruokalistoilla sekä ravintoainelaskelmilla.

Päiväkotiruokailun tavoitteena on edistää lasten terveyttä ja kasvua. Toiminnassa huo ...

Toimi näin

Mikäli lapsella on jokin erityisruokavalio, täytä eritysruokavaliolomake huolellisesti ja palauta se päiväkotiin. Mikäli erityisruokavalion tarve on loppunut, ei lomaketta tarvitse palauttaa. Saat lomakkeen omasta päiväkodista. Se löytyy myös Kymijoen Ravintopalveluiden verkkosivuilta. Tarvitset lomakkeen liitteeksi lääkärintodistuksen, silloin kun perusteena ovat terveydelliset syyt.

Lisätietoja saat tarvittaessa omasta päiväkodista.

Kenelle ja millä ehdoin

Erityisruokavalion edellytyksenä on, että lapsi noudattaa kyseistä ruokavaliota myös kotona.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat kuukausittaisissa varhaiskasvatusmaksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset, ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja kansanopistossa opiskelevat oppivelvolliset ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Palvelusta vastaa

Kotkan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 14.9.2023