suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Päiväkotihoito esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Lapsesi voi saada päiväkodissa esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta (päivähoitoa).

Toimi näin

Ilmoita lapsesi ensin esiopetukseen ja hae sen lisäksi päiväkotipaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella.

Lisätietoja voit kysyä varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta soittamalla tai sähköpostitse osoitteesta varhaiskasvatus@ouka.fi sekä katsoa linkistä "Lisätietoja päivähoitoon hakemisesta".

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsella on oikeus esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatukseen silloin, kun lapsen molemmat huoltajat työskentelevät kokoaikaisesti, opiskelevat päätoimisesti tai ovat yrittäjiä.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito on maksullista.

Esiopetuksen lisänä olevasta päivähoidosta peritään osapäivähoidon (päivittäinen alle 5 tuntia kestävä päivähoito) mukainen maksu, joka on 60 % perheelle määritellystä kokopäivähoidon maksusta. Maksussa (60 %) otetaan huomioon maksuton esiopetus.

Mikäli esiopetusikäinen lapsi tarvitsee kokopäivähoitoa syys-, joulu- ja talvilomien aikana sekä kesäaikana, ko. loma-ajalta peritään kokopäivähoidon mukainen maksu.

Katso lisätietoja linkistä ”Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut”.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin tai he siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 2.9.2020