suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Päiväkotihoito esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Karkkila
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksessa oleville lapsille järjestetään tarvittaessa esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta esiopetusyksikössään tai vuoropäiväkodissa. Esiopetuksen lisäksi tarvittava päivähoito järjestetään pääsääntöisesti samassa paikassa kuin esiopetus.

Karkkilassa esikoulut toimivat koulujen yhteydessä. Esiopetusryhmiä on Haukkamäen, Nyhkälän ja Tuorilan kouluilla. Jokaisella esiopetusryhmällä on omat toimikauden painotukset. Karkkilassa vuorohoitoa järjestetään Högforsin päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen palvelualueesta vastaavat varhaiskasvatusyksikön johtajat, joiden alaisuudessa toimii yksiköiden vastaavat.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta päivähoito on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin tai he siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKarkkilan kaupunki
Palvelusta vastaaKarkkilan kaupunki
Alue Karkkila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 11.12.2019