suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosruokailu

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Koulu- ja päiväkotiruokailulla pyritään antamaan malli terveellisestä ja monipuolisesta ruokailusta. Kymijoen Ravintopalvelut Oy noudattaa voimassa olevia ravitsemussuosituksia, joka varmistetaan oikeanlaisilla tuotelinjauksilla, huolellisesti suunnitelluilla ateriakokonaisuuksilla ja ruokalistoilla, sekä ravintoainelaskelmilla.

Kouluruokailun tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä sekä fyysistä ja henkistä kasvua. Toiminnassa huomioidaan erityisesti kasvatukselliset, terveydelliset ja elämykselliset tavoitteet. Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa on tarjolla päivittäin kaksi eri lounasvaihtoehtoa, joista toinen on kasvisruoka. Tarjolla on myös tuoreita salaatteja ja kasviksia. Ravintoloissa on esillä kuva malliateriasta, joka opastaa oikeisiin valintoihin. Päiväkotiruokailussa sekä Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa on käytössä Sydänmerkki-ateriajärjestelmä.

Toimi näin

Erityisruokavaliot

Mikäli päiväkodissa tai koulussa ruokaileva lapsi tai nuori noudattaa erityisruokavaliota, tilataan erityisruokavalio erillisellä lomakkeella. Lomake löytyy Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n verkkosivulta kohdasta Lomakkeet. Erityisruokavalion edellytyksenä on, että lapsi tai nuori noudattaa kyseistä ruokavaliota myös kotona.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymijoen Ravintopalvelut Oy
Palvelusta vastaaKymijoen Ravintopalvelut Oy
Alue Hamina, Kotka, Kouvola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kymijoen Ravintopalvelut Oy
Päivitetty: 15.2.2022