suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Päiväkeskustoiminta mielenterveys- ja päihdekuntoutujille

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Päiväkeskus on matalan kynnyksen ja avoimuuden periaatteella toimiva paikka päihdekuntoutujille sekä päihdeongelmaisille. Päiväkeskuksessa voit opetella päihteetöntä yhdessäoloa ja elämäntapaa.

Päiväkeskuksessa voit saada mielekästä tukea arkeesi ja apua arjessa selviytymiseen. Tarjolla on keskusteluseuraa, ryhmätoimintaa ja virkistystä, kuten retkiä ja harrastusmahdollisuuksia. Osassa päiväkesk ...

Toimi näin

Voit saapua päiväkeskukseen milloin tahansa sen aukioloaikoina, kun kaipaat paikkaa rauhoittua ja keskustella tai hoitaa arkisia asioitasi ohjaajan tuella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Et tarvitse lähetettä.

Päiväkeskuksessa ei vaadita päihteettömyyttä, mutta päihteiden käyttö sisätiloissa on kielletty.

Tausta ja lainsäädäntö

Päiväkeskuksesta eli toimintakeskuksesta päihdeongelmainen tai -kuntoutuja saa apua arjesta selviytymiseen ja elämänhallintaan. Päiväkeskuksessa on tarjolla keskusteluseuraa, ryhmätoimintaa ja virkistystä, kuten retkiä ja harrastusmahdollisuuksia. Päiväkeskuksessa voi olla myös mahdollisuus käydä suihkussa ja pestä pyykkiä. Keskus toimii matalan kynnyksen ja avoimuuden periaatteella.

Päiväkeskuksessa voi opetella päihteetöntä yhdessäoloa ja elämäntapaa. Päiväkeskus voi lisätä osallisuutta, edistää kuntoutumista ja auttaa kiinnittymään takaisin yhteiskuntaan.

Päiväkeskus voi olla päihteetön tai sallia päihtyneenä olemisen. Päiväkeskuksella on kiinteät tilat ja säännölliset aukioloajat. Päiväkeskuksissa toimivat ammattilaiset ohjaavat tarvittaessa muiden sosiaalipalvelujen käyttöön.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 28.3.2023