suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän kaupunki

Painotettu opetus

  • Palvelu
  • Jyväskylä
  • Julkinen palvelu

Musiikkiluokkaopetusta annetaan vuosiluokilla 4-6 Kypärämäen koulussa ja luokille 7-9 Kilpisen yhtenäiskoulussa. Urheiluluokkaopetus vuosiluokilla 7-9 on Kilpisen ja Viitaniemen koulussa. Englanninkielinen opetusta luokilla 1-6 annetaan Kortepohjan koulussa ja luokilla 7-9 Viitaniemen koulussa. Ruotsinkielisen opetuksen opetusryhmät sijaitsevat Kuokkalan yhtenäiskoulussa.

Toimi näin

Painotettuun opiskeluun haetaan pääsykokeilla ja soveltuvuustestein.

Perheet saavat hyvissä ajoin ennen haun alkamista Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin hakukäytänteistä ja käytännön soveltuvuustesteistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Oppivelvolliset voivat hakeutua painotettuun opetukseen. Paikallinen opetuksen tarjonta riippuu siitä, miten peruskoulut ovat kunnan tai muun opetuksen järjestäjän päätösten mukaan painottaneet opetuksessaan tiettyjä oppiaineita. Painotettu opetus voi olla esimerkiksi kieliä, luonnontieteitä, musiikkia, kuvataiteita tai liikuntaa.

Painotettuun opetukseen voi hakeutua niin, että se alkaa perusopetuksen 3. tai 7. luokalla. Painotetut kieliopinnot voidaan aloittaa jo ensimmäisellä luokalla. Painotettu opetus pidentää kouluviikkoa 1-2 tuntia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJyväskylän kaupunki
Palvelusta vastaaJyväskylän kaupunki
Alue Jyväskylä
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Jyväskylän kaupunki
Päivitetty: 25.6.2019