suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iisalmen kaupunki

Painotettu opetus

  • Palvelu
  • Iisalmi
  • Julkinen palvelu

Koulussa toimii luokilla 3-6 musiikkiluokat, joilla noudatetaan musiikin painotettua opetussuunnitelmaa. Oppilailla on tällöin musiikkia 4-5 tuntia viikossa. Musiikkiluokilla opiskellaan äänenkäyttöä, laulamista kuorossa ja bändi- ja orkesterisoittoa. Musiikkiluokkien orkesteri toimii yhteistyössä Ylä-Savon musiikkiopiston kanssa. Tavoitteena on musiikkiharrastuksen löytäminen ja vahvistaminen.

...

Toimi näin

Painotettuun opiskeluun haetaan pääsykokeilla ja soveltuvuustestein.

Oppilaat valitaan musiikkiluokalle pääsykokeen perusteella. Kaikki halukkaat 2-luokkalaiset voivat osallistua testiin, joka järjestetään helmi-maaliskuussa. Pyrkimisestä tiedotetaan tarkemmin koteihin ja kouluihin tammikuussa. Haku tapahtuu Wilman kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilaat voivat hakeutua painotettuun opetukseen. Paikallinen opetuksen tarjonta riippuu siitä, miten peruskoulut ovat kunnan tai muun opetuksen järjestäjän päätösten mukaan painottaneet opetuksessaan tiettyjä oppiaineita. Painotettu opetus voi olla esimerkiksi kieliä, luonnontieteitä, musiikkia, kuvataiteita tai liikuntaa.

Painotettuun opetukseen voi hakeutua niin, että se alkaa perusopetuksen 3. tai 7. luokalla. Painotetut kieliopinnot voidaan aloittaa jo ensimmäisellä luokalla. Painotettu opetus pidentää kouluviikkoa 1–2 tuntia.

Palvelun toteuttaa

Iisalmen kaupunki

Palvelusta vastaa

Iisalmen kaupunki
Tekstistä vastaa: Iisalmen kaupunki
Päivitetty: 13.12.2022