suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Äänekosken kaupunki

Painotettu opetus

  • Palvelu
  • Äänekoski
  • Julkinen palvelu

Oppivelvolliset voivat hakeutua painotettuun opetukseen. Paikallinen opetuksen tarjonta riippuu siitä, miten peruskoulut ovat kunnan tai muun opetuksen järjestäjän päätösten mukaan painottaneet opetuksessaan tiettyjä oppiaineita. Painotettu opetus voi olla esimerkiksi kieliä, luonnontieteitä, musiikkia, kuvataiteita tai liikuntaa.

Painotettuun opetukseen voi hakeutua niin, että se alkaa perusope ...

Toimi näin

Painotettua opiskelua voi Äänekoskella valita A2-kielessä ja liikunnassa.

A2-kielen valinta tehdään 3. luokalla ja opiskelu alkaa 4. luokalla. Uusi aloittava ryhmä perustetaan, jos mukaan ilmoittautuu vähintään 10 oppilasta. Lähiopetusta järjestetään yleensä Koulunmäen yhtenäiskoulussa Äänekosken taajamassa sekä Suolahden yhtenäiskoulussa Suolahden taajamassa. Koska Äänekosken taajamien ulkopuolella olevissa alakouluissa ei oppilasmäärä yleensä oman ryhmän muodostamiseen riitä, voivat oppilaat opiskella kieltä etäopetuksena Suolahden yhtenäiskoulun ryhmän mukana (etäopetuksen järjestäminen edellyttää ryhmän toteutumista alakoulun puolella).

Ryhmään ilmoittautuva sitoutuu opiskelemaan valitsemaansa kieltä perusopetuksen loppuun asti. 8. ja 9. luokilla kieli on yksi pitkistä valinnaisaineista. Yleensä A2-kieli on saksa, mutta koulu voi tehdä siihen kiinnostuksen mukaan muutoksia.

Oppilaat voivat hakea 6. luokan keväällä yläkoulun ajaksi liikuntapanoitteiselle luokalle. Luokka perustetaan, jos siihen ilmoittautuu vähintään 18 oppilasta. Jos hakijoita on enemmän kuin paikkoja, järjestetään hakijoille pääsykoe ja soveltuvuustesti. Liikuntapainotusta järjestetään sekä Koulunmäen yhtenäiskoulussa Äänekosken taajamassa että Suolahden koulussa Suolahden taajamassa.

Molempien painotusten hausta ilmoitetaan erikseen.

Palvelun toteuttaa

Äänekosken kaupunki

Palvelusta vastaa

Äänekosken kaupunki
Tekstistä vastaa: Äänekosken kaupunki
Päivitetty: 24.4.2023