suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Päihdekuntoutus

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Päihdekuntoutus voi auttaa sinua eteenpäin silloin, kun raittiutesi on jo päässyt hyvään alkuun ja sinulla on hoitosuhde mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Kuntoutuksessa saat opetella ja omaksua keinoja ylläpitää päihteetöntä elämää. Saat myös työkaluja retkahduksen estämiseen. Kuntoutus auttaa sinua jäsentämään hyvän, päihteettömän elämän rakennuspalikoita. Kuntoutuksessa kanssasi työskentelev ...

Toimi näin

Jos päihdekuntoutus tuntuu tilanteessasi sopivalta hoitomuodolta, hakeudu mielenterveys- ja päihdehoidon palveluihin asiakkaaksi asiakasohjauksen tai 24/7 nettipalvelun kautta. Jos sinulla on jo oma työntekijä, keskustele asiasta hänen kanssaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Päihdekuntoutuksen ehtona on:

  • voimassa oleva hoitosuhde mielenterveys- ja päihdepalveluissa
  • yksilöllisesti tehty hoito- ja kuntoutussuunnitelma
  • aikuissosiaalityön/sosiaaliohjaajan tekemä palvelutarpeenarvio
  • laitoskuntoutuksessa myönteinen päätös kuntoutukseen menosta ja maksusitoumus.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdekierteen katkaisun jälkeen potilas voi saada päihdekuntoutusta. Kuntoutuksen tarkoituksena on tukea potilaan päihteettömyyttä ja elämänhallintaa sekä edistää hänen toimintakykyään. Kuntoutus voi olla avomuotoista tai ympärivuorokautista lääkinnällistä ja sosiaalista kuntoutusta. Tarvittaessa potilas voi saada päihdekuntoutuksena myös ammatillista kuntoutusta.

Päihdekuntoutusta järjestävät eri palveluntuottajat. Kuntoutukseen osallistuva voi olla oikeutettu Kelan maksamaan kuntoutusrahaan, jos hän on 16–67-vuotias ja jos kuntoutus voi edistää hänen työhön paluutaan tai työhön pääsyään.

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 27.12.2022