suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Otteet ja todistukset väestötietojärjestelmästä

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Voit tilata hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten todistuksia, joissa on väestötietojärjestelmään tallennettuja henkilötietoja.

Jos sinulta on pyydetty virkatodistusta, sillä voidaan tarkoittaa esimerkiksi elossaolotodistusta tai sukuselvitystä. Todistuksen tietosisältö riippuu käyttötarkoituksesta. Selvitä aina todistuksen pyytäjältä, mitä tietoja todistuksessa pitää olla.

Voit tilata itsestäsi ...

Toimi näin

Vakiomuotoinen todistus itsepalvelusta

Todistukset väestötietojärjestelmästä -itsepalvelusta voit tilata vakiomuotoisia todistuksia. Palvelun etusivulta näet listan tiedoista, joita todistus sisältää. Tilaukseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tilaat ja maksat todistukset sähköisesti.

  • Jos käytät todistuksen Suomessa, saat todistuksen sähköisenä heti maksamisen jälkeen joko PDF-tiedostona tai Suomi.fi-viesteihin.
  • Jos käytät todistuksen ulkomailla, saat todistuksen paperisena postin välityksellä.

Voit tilata todistuksen suomen-, ruotsin- tai englanninkielisenä. Lisäksi voit tilata todistukseen EU-käännöslomakkeen ja Apostille-todistuksen.

Todistus laajemmilla tiedoilla

Tilaa todistus Lomake.fin kautta, jos

  • tarvitset todistukseesi esimerkiksi henkilö- ja perhesuhdetietoja (huom! sukuselvitys tilataan eri lomakkeella)
  • tilaat todistuksen toisesta henkilöstä.

Voit tilata todistuksen laajemmilla tiedoilla myös turvapostilla (sähköposti), puhelimitse, asioimalla palvelupaikassa tai lähettämällä paperisen lomakkeen Digi- ja väestötietovirastoon.

Voit tilata todistuksen suomen-, ruotsin-, englannin-, espanjan-, italian-, ranskan- tai saksankielisenä.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos olet täysi-ikäinen, voit tilata minkä tahansa tarjolla olevan todistuksen.

Todistukset väestötietojärjestelmästä -itsepalvelun käyttörajoitukset

  • Jos asut ulkomailla, et voi tilata elossaolotodistusta. Elossaolotodistusta varten sinun on asioitava henkilökohtaisesti joko Suomen lähetystössä tai Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikassa julkisella notaarilla.
  • Jos olet alle 18-vuotias, voit tilata itsestäsi ainoastaan elossaolo- ja asuinpaikkatodistuksen Todistukset väestötietojärjestelmästä -itsepalvelusta. Todistukseen tulee vain voimassa olevat tietosi. Jos tarvitset todistuksiin myös historiatietoja tai muita todistuksia, pyydä huoltajaasi tilaamaan todistus puolestasi itsepalvelusta tai asioi Digi- ja väestötietovirastossa.
  • Todistukset väestötietojärjestelmästä itsepalvelu ei ole tarjolla alle 15-vuotiaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Löysitkö tältä sivulta etsimäsi tiedon? Tämä verkkosivu on osa Euroopan Your Europe -portaalia. Anna palautetta Euroopan komission palautelomakkeen kautta.

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 1.2.2023