suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Digi- ja väestötietovirasto

Osoitteiden massatietopalvelu

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Väestötietojärjestelmä on maamme tärkeimpiä perusrekistereitä ja sitä ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus. Väestötietojärjestelmä sisältää ajan tasalla olevaa tietoa suomalaisista ja Suomessa asuvista ulkomaalaisista, rakennuksista ja rakennushankkeista, huoneistoista ja kiinteistöistä.

Väestötietojärjestelmän tiedosta hyötyvät julkishallinnon lisäksi yliopistot ja tutkimuslaitokset, eläkelaitokset, pankit ja luottolaitokset, kansalaiset sekä useat yritykset.

Väestötietojärjestelmän tietojen hyödyntäminen edellyttää pääsääntöisesti maistraatin tai Väestörekisterikeskuksen antamaa tietolupaa. Tietolupaa varten tehdään sopimus, jossa määritellään mm. tietojenluovutuksessa noudatettavat ehdot ja maksut.

Tietoja luovutettaessa ja käsiteltäessä otetaan aina huomioon tietosuojan ja tietoturvallisuuden vaatimukset.

Toimi näin

Täytä tietopalvelun tilauslomake. Voit käyttää sähköistä lomaketta tai tulostettavaa lomaketta. Jos käytät tulostettavaa lomaketta, toimita se haluamaasi maistraattiin. Tilauksen tietojen perusteella tehdään sopimus tietojenluovutuksesta. Sopimuksen allekirjoittavat molemmat osapuolet.

Kenelle ja millä ehdoin

Väestötietojärjestelmän tietojen hyödyntäminen edellyttää pääsääntöisesti maistraatin tai Väestörekisterikeskuksen antamaa tietolupaa. Tietoja voidaan luovuttaa hyväksyttäviin käyttötarkoituksiin. Väestötietojärjestelmän tietoja käsiteltäessä on noudatettava yksityiselämän suojan, henkilötietojen suojan ja tietoturvallisuuden vaatimuksia sekä hyvää tietojenkäsittely- ja tiedonhallintatapaa.

Väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista säädetään laissa (2009/661).

Palvelu on maksullinen.

Osa viranomaisten tietopalveluista on maksuttomia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaDigi- ja väestötietovirasto
Palvelusta vastaaDigi- ja väestötietovirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 6.5.2020