suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Oppivelvollisuuspalvelut

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Oppivelvollisuustyö on oppivelvollisuuslainmukaista ohjausta ja tukea 15-17 -vuotiaille ilman opiskelupaikkaa oleville nuorille sopivan opiskelupaikan ja muun tuen löytämiseen. Nuorisopalveluissa työskentelevä oppivelvollisuuskoordinaattori on oppivelvollisuuden ohjaus- ja valvontatehtävien osalta yhteydessä nuoreen ja tämän huoltajaan oppilaitoksesta saapuneen ilmoituksen perusteella.

Oppiv ...

Toimi näin

Oppivelvollisuuden ohjaus- ja valvontatehtävien osalta oppivelvollisuuskoordinaattori on yhteydessä nuoreen ja tämän huoltajaan oppilaitoksesta saapuneen ilmoituksen perusteella. Näitä tilanteita voi olla, kun nuori jää ilman jatko-opiskelupaikkaa peruskoulun suorittamisen jälkeen, tai kun toisen asteen opinnot keskeytyvät, eikä nuorelle ole tiedossa toista opiskelupaikkaa. Koulujen ilmoitusvelvollisuus ja asuinkunnan ohjausvastuu perustuu oppivelvollisuuslakiin ja koskee oppivelvollisuusikäisiä nuoria.

Nivelvaiheen tukea tarvitsevat voivat olla suoraan yhteydessä oppivelvollisuuskoordinaattorin sähköpostitse tai puhelimitse.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 27.10.2023