suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Oppisopimuskoulutus

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Oppisopimuskoulutuksessa ammatillisia opintoja opiskellaan työpaikalla ja täydennetään tietopuolisilla opinnoilla alan oppilaitoksessa. Tietopuolisen koulutuksen osuus on 1- 5 päivää kuukaudessa riippuen tutkinnosta, aikaisemmasta koulutuksesta ja työkokemuksesta.

Oppisopimuksella voi suorittaa kaikki toisen asteen ammatilliset tutkinnot: perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot. Tutkintoon valmistavat oppisopimukset ovat 1- 3 vuoden pituisia. Ne antavat hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Oppisopimus on työnantajan ja opiskelijan välinen määräaikainen työsopimus, jonka ajalta yritys maksaa opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta.

Sekä nuoret että aikuiset voivat opiskella ammattiin oppisopimuskoulutuksella. Osaaminen osoitetaan näytöillä, jotka toteutetaan työpaikalla koulutuksen edetessä.

Vantaan ammattiopisto Varian oppisopimus- ja työelämäpalvelut järjestävät oppisopimuskoulutusta.

Toimi näin

Sovi oppisopimuksesta yhdessä työnantajan ja oppilaitoksen kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppisopimusopiskelun voi aloittaa jokainen 15 vuotta täyttänyt, jolla on työpaikka tai joka toimii yrittäjänä. Työsuhde voi olla jo olemassa tai työsuhde voi olla alkamassa rekrytoinnilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin. Se soveltuu sekä nuorille että aikuisille.

Oppisopimuskoulutuksena järjestettävä ammatillinen lisäkoulutus on yleensä tarkoitettu henkilöille, joilla on jo alansa koulutusta tai työkokemusta ja jotka haluavat täydentää, laajentaa tai syventää osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksella hankitun osaamisen voi osoittaa näyttötutkinnolla.

Oppisopimuskoulutus tapahtuu pääosin työpaikalla, ja opiskelija on työ- tai virkasuhteessa työnantajaan. Työpaikalla annettavaa koulutusta täydennetään tietopuolisilla opinnoilla, joista vastaavat pääosin ammatilliset oppilaitokset ja aikuiskoulutuskeskukset.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 21.10.2021