suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Loviisan kaupunki

Oppisopimuskoulutus

  • Palvelu
  • Loviisa
  • Julkinen palvelu

Oppisopimuksella voi suorittaa toisen asteen ammatilliset tutkinnot: perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot. Tutkintoon valmistavat oppisopimukset ovat 1- 3 vuoden pituisia. Ne antavat hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Oppisopimus on työnantajan ja opiskelijan välinen määräaikainen työsopimus, jonka ajalta yritys maksaa opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta.

Sekä nuoret että aikuiset voivat opiskella ammattiin oppisopimuskoulutuksella. Osaaminen osoitetaan näytöillä, jotka toteutetaan työpaikalla koulutuksen edetessä.

Loviisassa oppisopimuskoulutusta järjestää Itä-Uudenmaan oppisopimuskeskus.

Toimi näin

Sovi oppisopimuksesta yhdessä työnantajan ja oppilaitoksen kanssa.

Tausta ja lainsäädäntö

Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin. Se soveltuu sekä nuorille että aikuisille.

Oppisopimuskoulutuksena järjestettävä ammatillinen lisäkoulutus on yleensä tarkoitettu henkilöille, joilla on jo alansa koulutusta tai työkokemusta ja jotka haluavat täydentää, laajentaa tai syventää osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksella hankitun osaamisen voi osoittaa näyttötutkinnolla.

Oppisopimuskoulutus tapahtuu pääosin työpaikalla, ja opiskelija on työ- tai virkasuhteessa työnantajaan. Työpaikalla annettavaa koulutusta täydennetään tietopuolisilla opinnoilla, joista vastaavat pääosin ammatilliset oppilaitokset ja aikuiskoulutuskeskukset.

Laki ammatillisesta peruskoulutuksesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaLoviisan kaupunki
Alue Loviisa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Loviisan kaupunki
Päivitetty: 9.11.2020