suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kajaanin kaupunki

Oppisopimuskoulutus

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Oppisopimuskoulutus on opiskelijan, työnantajan ja oppilaitoksen yhteistyössä järjestämää koulutusta. Oppisopimuskoulutuksessa voi suorittaa ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja, erikoisammattitutkintoja sekä tutkinnon osia.

Oppisopimus voidaan solmia 15 vuotta täyttäneelle. Yläikärajaa ei ole. Oppisopimus voidaan solmia uuteen määräaikaiseen työsuhteeseen tulevalle työntekijälle, jo työsuhteessa olevalle työntekijälle, viranhaltijalle tai yrittäjälle. Oppisopimuskoulutuksen aikana viikoittaisen työajan pitää olla vähintään keskimäärin 25 tuntia.

Oppisopimuskoulutuksessa pääosa oppimisesta tapahtuu työpaikalla. Työpaikalla opiskelijaa ohjaa työpaikkaohjaaja. Työpaikalla tapahtuvaa koulutusta voidaan täydentää tietopuolisilla opinnoilla alan oppilaitoksessa.

Lue lisää www.oppisopimus.fi

Toimi näin

Sovi oppisopimuksesta yhdessä työnantajan ja oppilaitoksen kanssa.

Kun olet löytänyt oppisopimustyöpaikan tai mikäli sinulla on jo työpaikka, ole yhteydessä oppisopimustoimistoon (https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/).

Tausta ja lainsäädäntö

Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin. Se soveltuu sekä nuorille että aikuisille.

Oppisopimuskoulutuksena järjestettävä ammatillinen lisäkoulutus on yleensä tarkoitettu henkilöille, joilla on jo alansa koulutusta tai työkokemusta ja jotka haluavat täydentää, laajentaa tai syventää osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksella hankitun osaamisen voi osoittaa näyttötutkinnolla.

Oppisopimuskoulutus tapahtuu pääosin työpaikalla, ja opiskelija on työ- tai virkasuhteessa työnantajaan. Työpaikalla annettavaa koulutusta täydennetään tietopuolisilla opinnoilla, joista vastaavat pääosin ammatilliset oppilaitokset ja aikuiskoulutuskeskukset.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKajaanin kaupunki
Alue Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Kuusamo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kajaanin kaupunki
Päivitetty: 22.10.2020