suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Oppisopimuskoulutus

  • Palvelu
  • Haapavesi
  • Julkinen palvelu

Haapavedellä oppisopimuskoulutusta järjestävät Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU, sekä Haapaveden opisto.

Oppisopimus edellyttää työpaikkaa ja perustuu työnantajan ja opiskelijan väliseen määräaikaiseen työsopimukseen, johon kuuluu ammattiin kouluttaminen työpaikalla.

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma, joka suunnitellaan aina yksilöllisesti huomioiden aiempi koulutus ja työkokemus sekä oppisopimustyöpaikan mahdollisuudet. Suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla ja opiskeluja täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Työpaikalla opiskelijan opiskelua ohjaa työpaikkakouluttaja.

Oppisopimuskoulutuksen kesto riippuu täysin oppisopimuksen solmineen henkilön osaamistasosta henkilökohtaistamisen periaatteiden mukaisesti.

Oppisopimuskoulutusta voidaan järjestää myös tutkintoon johtamattomana lisäkoulutuksena, jolloin koulutus räätälöidään täysin työnantajan tarpeisiin.

Toimi näin

Sovi oppisopimuksesta yhdessä työnantajan ja oppilaitoksen kanssa.

Lisätietoa oppisopimuskoulutus mahdollisuuksista saat JEDUlta sekä Haapaveden opistosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella lähes kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin. Se soveltuu sekä nuorille että aikuisille. Oppisopimus voidaan solmia jo työssä olevalle työntekijälle, uudelle työntekijälle, työttömälle työnhakijalle ja yrittäjälle.

Oppisopimuksen alaikäraja on 15 vuotta ja opiskelijan lähtötaso voi olla kansakoulu, peruskoulu tai lukio.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin. Se soveltuu sekä nuorille että aikuisille.

Oppisopimuskoulutuksena järjestettävä ammatillinen lisäkoulutus on yleensä tarkoitettu henkilöille, joilla on jo alansa koulutusta tai työkokemusta ja jotka haluavat täydentää, laajentaa tai syventää osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksella hankitun osaamisen voi osoittaa näyttötutkinnolla.

Oppisopimuskoulutus tapahtuu pääosin työpaikalla, ja opiskelija on työ- tai virkasuhteessa työnantajaan. Työpaikalla annettavaa koulutusta täydennetään tietopuolisilla opinnoilla, joista vastaavat pääosin ammatilliset oppilaitokset ja aikuiskoulutuskeskukset.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 27.10.2021