suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Oppisopimuksena toteutettava ammatillinen peruskoulutus

  • Palvelu
  • Karkkila
  • Julkinen palvelu

Karkkilassa oppisopimuskoulutusta järjestää Länsi-Uudenmaan aikuisopisto (LUKSIA), koulutuspaikkana on Karkkila. Koulutus lähtee käyntiin oppisopimuskoulutuksen ennakkojaksolla, jonka tavoitteena on valmentaa nuorta työelämätaidoissa, ohjata soveltuvan työpaikan ja sitä kautta oppisopimuspaikan hakemisessa ja alentaa työnantajien sekä nuorten kynnystä oppisopimuksen tekemiseen.

Koulutukseen voi hakeutua Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksian kotisivujen kautta, josta löytyy myös hakemuspohjia oppisopimuksen ennakkojaksokoulutukseen. Koulutuksen vastuuhenkilö on Luksian ammattiopiston Vihdin toimipisteen opettaja Katri Kananen.

Luksian ohella Ruukinpaja tarjoaa myös oppisopimuskoulutusta mm. puualan, maalaus- ja pintakäsittely- sekä graafisen alan ammatteihin. Lisäksi näillä aloilla opintoja opinnollistetaan, jotka hyväksi luetaan ammattiopintoihin hakeutuessa. Ruukinpaja järjestää kuntouttavan työn, työkokeilun ja palkkatuen avulla mahdollisuuden tutustua työelämään tukemalla samalla nuorten elämänhallintaa ja luomalla pohjaa opiskelu- ja työuralle.

Lisätietoja antavat myös Karkkilan kaupungin etsivät nuorisotyöntekijät Mika Lätti tai Erja Pesu. Oppisopimuskoulutuksen ennakkojaksoon sisältyy myös 3 kk työharjoittelujakso mielellään paikallisissa karkkilalaisissa yrityksissä.

Lisätietoja yrityksille oppisopimuskoulutuksen tarjoamista rekrytointimahdollisuuksista ja Luksian Länsi-Uudenmaan Oppisopimuskeskuksen palveluista saatte Luksian oppisopimusjohtaja Timo Lehtiseltä.

Toimi näin

Sovi oppisopimuksesta yhdessä työnantajan ja oppilaitoksen kanssa.

Koulutukseen voi hakeutua Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksian kotisivujen kautta, josta löytyy myös hakemuspohjia oppisopimuksen ennakkojaksokoulutukseen. Ohjeet soveltuvat myös kaupungin muille palvelualoille.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppisopimuskoulutus on suunnattu alle 25-vuotiaille nuorille, jotka ovat vaille peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Oppisopimuskoulutus tarjoaa mahdollisuuden opiskella ammattiin ja työskennellä samaan aikaa nuoria itseään kiinnostavilla aloilla.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin. Se soveltuu sekä nuorille että aikuisille.

Oppisopimuskoulutuksena järjestettävä ammatillinen lisäkoulutus on yleensä tarkoitettu henkilöille, joilla on jo alansa koulutusta tai työkokemusta ja jotka haluavat täydentää, laajentaa tai syventää osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksella hankitun osaamisen voi osoittaa näyttötutkinnolla.

Oppisopimuskoulutus tapahtuu pääosin työpaikalla, ja opiskelija on työ- tai virkasuhteessa työnantajaan. Työpaikalla annettavaa koulutusta täydennetään tietopuolisilla opinnoilla, joista vastaavat pääosin ammatilliset oppilaitokset ja aikuiskoulutuskeskukset.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKarkkilan kaupunki
Alue Karkkila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 9.4.2021