suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Oppisopimuksena toteutettava ammatillinen peruskoulutus

  • Palvelu
  • Karkkila
  • Julkinen palvelu

Karkkilassa oppisopimuskoulutusta järjestää Länsi-Uudenmaan aikuisopisto (LUKSIA), koulutuspaikkana on Karkkila. Koulutus lähtee käyntiin oppisopimuskoulutuksen ennakkojaksolla, jonka tavoitteena on valmentaa nuorta työelämätaidoissa, ohjata soveltuvan työpaikan ja sitä kautta oppisopimuspaikan hakemisessa ja alentaa työnantajien sekä nuorten kynnystä oppisopimuksen tekemiseen.

Koulutukseen voi ...

Toimi näin

Sovi oppisopimuksesta yhdessä työnantajan ja oppilaitoksen kanssa.

Koulutukseen voi hakeutua Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksian kotisivujen kautta, josta löytyy myös hakemuspohjia oppisopimuksen ennakkojaksokoulutukseen. Ohjeet soveltuvat myös kaupungin muille palvelualoille.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppisopimuskoulutus on suunnattu alle 25-vuotiaille nuorille, jotka ovat vaille peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Oppisopimuskoulutus tarjoaa mahdollisuuden opiskella ammattiin ja työskennellä samaan aikaa nuoria itseään kiinnostavilla aloilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin. Se soveltuu sekä nuorille että aikuisille.

Oppisopimuskoulutuksena järjestettävä ammatillinen lisäkoulutus on yleensä tarkoitettu henkilöille, joilla on jo alansa koulutusta tai työkokemusta ja jotka haluavat täydentää, laajentaa tai syventää osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksella hankitun osaamisen voi osoittaa näyttötutkinnolla.

Oppisopimuskoulutus tapahtuu pääosin työpaikalla, ja opiskelija on työ- tai virkasuhteessa työnantajaan. Työpaikalla annettavaa koulutusta täydennetään tietopuolisilla opinnoilla, joista vastaavat pääosin ammatilliset oppilaitokset ja aikuiskoulutuskeskukset.

Palvelusta vastaa

Karkkilan kaupunki
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 2.11.2022