suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tervolan kunta

Oppilaanohjaus

  • Palvelu
  • Tervola
  • Julkinen palvelu

Tervolan kunnan perusopetuksen ohjaussuunnitelmassa kuvataan oppilaanohjauksen toteuttaminen ja toimintatavat. Alakouluissa ohjauksen päävastuu on luokanopettajalla ja yläkoulussa opinto-ohjaajalla. Ohjauksessa toimitaan myös moniammatillisesti yhteistyössä, jolloin pyritään ehkäisemään opintoihin liittyvien ongelmien syntymistä sekä tukemaan oppimisvaikeuksista oppilasta hänen opinnoissaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilaanohjaukseen. Opinto-ohjaajan ohella jokaisen opettajan tehtäviin kuuluu ohjata oppilasta opiskelussa ja oppimistaidoissa ja ehkäistä opiskeluun liittyviä ongelmia ennalta.

Oppilaanohjaus tarkoittaa myös oppilaan itseluottamuksen, persoonallisuuden kasvun, kehityksen ja osallisuuden tukemista. Ohjaus on erityisen tärkeää koulunkäynnin nivelvaiheissa eli siirryttäessä koulusta toiseen.

Alakoulun oppilaat saavat oppilaanohjausta yleensä muun opetuksen ja toiminnan yhteydessä. Yläkoulussa oppilailla on oppilaanohjaustunteja, joilla käsitellään opiskelutaitojen ja itsetuntemuksen lisäksi jatko-opintomahdollisuuksia, ammatteja ja työelämää. Jokainen oppilas saa myös henkilökohtaista neuvontaa yksin tai pienryhmässä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTervolan kunta
Palvelusta vastaaTervolan kunta
Alue Tervola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tervolan kunta
Päivitetty: 3.8.2020