suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Punkalaitumen kunta

Oppilaanohjaus

  • Palvelu
  • Punkalaidun
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen ohjaustoiminta ja sen tavoitteet pohjautuvat valtakunnallisen sekä paikallisen opetussuunnitelman perusteisiin. Huoltajien kanssa tehdään yhteistyötä aina tarvittaessa sekä monialaisesta asiantuntijaryhmästä koostuva oppilashuoltohenkilöstö ja oppilaanohjaukseen perehtynyt opettaja, oppilaanohjaaja, on oppilaan käytettävissä tarpeen vaatiessa. Oppilaanohjaajan tavoittaa pääsääntöise ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilaanohjaukseen. Opinto-ohjaajan ohella jokaisen opettajan tehtäviin kuuluu ohjata oppilasta opiskelussa ja oppimistaidoissa ja ehkäistä opiskeluun liittyviä ongelmia ennalta.

Oppilaanohjaus tarkoittaa myös oppilaan itseluottamuksen, persoonallisuuden kasvun, kehityksen ja osallisuuden tukemista. Ohjaus on erityisen tärkeää koulunkäynnin nivelvaiheissa eli siirryttäessä koulusta toiseen.

Alakoulun oppilaat saavat oppilaanohjausta yleensä muun opetuksen ja toiminnan yhteydessä. Yläkoulussa oppilailla on oppilaanohjaustunteja, joilla käsitellään opiskelutaitojen ja itsetuntemuksen lisäksi jatko-opintomahdollisuuksia, ammatteja ja työelämää. Jokainen oppilas saa myös henkilökohtaista neuvontaa yksin tai pienryhmässä.

Palvelun toteuttaa

Punkalaitumen kunta

Palvelusta vastaa

Punkalaitumen kunta
Tekstistä vastaa: Punkalaitumen kunta
Päivitetty: 9.1.2024