suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Närpiön kaupunki

Oppilaanohjaus

  • Palvelu
  • Närpiö
  • Julkinen palvelu

Erilaisten ohjauspalveluiden tavoitteet ovat opastaa, tukea ja auttaa oppilaita suorittamaan perusopetuksen opintojaan mahdollisimman menestyksekkäästi. Yksittäisen oppilaan tulee myös kehittää taitojaan, jotta voi tehdä tulevaa aktiivista ammattielämää tukevia valintoja. Ohjauksen avulla oppilas päättää, omien kykyjen ja kiinnostuskohteiden perusteella, opintovalinnasta, opintopoluista, ammatista ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilaanohjaukseen. Opinto-ohjaajan ohella jokaisen opettajan tehtäviin kuuluu ohjata oppilasta opiskelussa ja oppimistaidoissa ja ehkäistä opiskeluun liittyviä ongelmia ennalta.

Oppilaanohjaus tarkoittaa myös oppilaan itseluottamuksen, persoonallisuuden kasvun, kehityksen ja osallisuuden tukemista. Ohjaus on erityisen tärkeää koulunkäynnin nivelvaiheissa eli siirryttäessä koulusta toiseen.

Alakoulun oppilaat saavat oppilaanohjausta yleensä muun opetuksen ja toiminnan yhteydessä. Yläkoulussa oppilailla on oppilaanohjaustunteja, joilla käsitellään opiskelutaitojen ja itsetuntemuksen lisäksi jatko-opintomahdollisuuksia, ammatteja ja työelämää. Jokainen oppilas saa myös henkilökohtaista neuvontaa yksin tai pienryhmässä.

Palvelun toteuttaa

Närpiön kaupunki

Palvelusta vastaa

Närpiön kaupunki
Tekstistä vastaa: Närpiön kaupunki
Päivitetty: 1.2.2024