suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 19 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuolto on toisen asteen oppilaitoksissa (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset) opiskeleville suunnattu lakisääteinen palvelu, joka järjestetään oppilaitoksessa tai keskitetyssä opiskeluterveydenhuollon toimipisteessä riippumatta opiskelijan kotipaikasta.

Opiskeluterveydenhuollon palveluita ovat opiskelijan terveyden- ja sairaanhoidolliset palvelut mukaan lukien mielenterveys- ja ...

Toimi näin

Terveydenhoitajan vastaanotolle voit hakeutua ilman ajanvarausta (avoimet vastaanottoajat) tai ottaa yhteyttä puhelimitse.

Terveystarkastukset teemme kaikille opiskelijoille ensimmäisen lukuvuoden aikana. Tarkastukseen kuuluu myös lääkärintarkastus.

Annamme palveluita myös yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Lisäkäynneillä voidaan tunnistaa varhain opiskelijan erityisen tuen tai tutkimuksen tarve, tukemalla opiskelijaa sekä tarvittaessa ohjaamalla jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Opiskeluterveydenhuollon toimintaa ohjaa vuosittain päivitettävä toimintaohjelma.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskeluterveydenhuolto on tarkoitettu toisen asteen oppilaitoksissa (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset) opiskeleville.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pohjois-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 13.3.2023