suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inarin kunta

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Inari
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuollon tavoittena on opiskelijan hyvinvoinnin edistäminen sekä opiskeluterveyden ja tulevan työkyvyn tukeminen.

Opiskeluterveydenhuolto vastaa myös opiskelijan sairauksien hoidon järjestämisestä ja valvoo opiskeluympäristön terveydellisiä oloja.

Toimi näin

Ivalo lukio , terveydenhoitaja Sirpa Aittokoski, puh. 040 520 9246.

Saamelaisalueen koulutuskeskus, Ivalon toimipiste, terveydenhoitaja Sirpa Aittokoski, puh. 040 520 9246 arkisin klo 8 - 9.

Saamelaisalueen koulutuskeskus, Inarin toimipiste, vs. terveydenhoitaja Heidi Koskelo, puh. 040 844 5482 ma-to klo 8 - 9.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskeluterveydenhuollon palveluihin on oikeutettu opiskelija, joka opiskelee vähintään 4 kk päätoimisesti ammattikorkeakoulussa tai toisen asteen oppilaitoksessa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan kunnan suostumuksella järjestää myös muulla Valviran hyväksymällä tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveydessä ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaInarin kunta
Palvelun toteuttaaInarin kunta
Alue Inari
Palvelun kieletsuomi, inarinsaame, koltansaame, pohjoissaame
Tekstistä vastaa: Inarin kunta
Päivitetty: 24.5.2019