suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Rovaniemellä opiskeluhuollon rinnalla käytetään käsitettä opiskeluhyvinvointi, joka järjestetään monialaisesti opetustoimen ja sosiaali- ja terveystoimen kanssa. Lukion opiskeluhyvinvoinnin kokonaisuuteen sisältyvät opiskeluhuollon lisäksi psykologi- ja kuraattoripalvelut sekä opiskeluterveydenhuollon palvelut. Opiskeluhyvinvointia toteutetaan yhteistyössä opiskelijoiden ja heidän huoltajiensa, se ...

Toimi näin

Ole yhteydessä kuraattoriin tai muuhun opiskelijahuollon henkilöstöön, mikäli tarvit opiskelijahuollon palveluita.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijana sinulla on oikeus opiskelijahuoltoon. Opiskelijahuolto edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia, ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskelijahuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskelijahuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se hyvinvointialue, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Hyvinvointialueilla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 25.10.2022