suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Reisjärven kunta

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • Reisjärvi
  • Julkinen palvelu

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään sekä hyvinvointia, ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Opiskelijahuollon järjestämisestä ovat vastuussa oppilaitos ja sen sijaintipaikkakunta. Ne järjestävät huollon kaikille ...

Toimi näin

Kouluterveydenhoitaja on paikalla koulussa tiettyinä ajankohtina viikottain. Hänet tavoittaa myös puhelimitse, sähköpostitse tai Wilman kautta. Koululääkärille pääsee mm. kouluterveydenhoitajan kautta. Hammashuoltoon voi ottaa yhtyettä puhelimitse. Koulukuraattori on tavoitettavissa koululla useampana päivänä viikossa. Hänet tavoittaa myös puhelimitse, sähköpostitse tai Wilman kautta. Koulupsykologille pääsee kouluterveydenhoitajan, koululääkärin tai kuraattorin kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijana sinulla on oikeus opiskelijahuoltoon. Opiskelijahuolto edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia, ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskelijahuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskelijahuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se hyvinvointialue, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Hyvinvointialueilla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Palvelun toteuttaa

Reisjärven kunta

Palvelusta vastaa

Reisjärven kunta
Tekstistä vastaa: Reisjärven kunta
Päivitetty: 25.10.2022